MBO Artiest Dans

“Dance is the hidden language of the soul”

In drie jaar een dansende dansmaker

Dansen is mijn passie en op het ROC van Amsterdam MBO College Zuid (Art & Entertainment niveau 4) ben ik in juni 2016 ,vervroegd in drie jaar, opgeleid tot dansende dansmaker. Dit houdt in dat ik na verschillende lessen en stages mijzelf nu uitvoerend danseres, dansdocent en choreograaf kan noemen. Drie geweldige jaren zijn omgevlogen en mijn keuze om door te leren voor nog iets anders heeft dan ook niks te maken met deze opleiding, dans en ik zullen altijd verbonden blijven.

Details over mijn danstijd

In het eerste leerjaar van mijn dansopleiding ben ik vooral in aanraking gekomen met het dansen van heel veel verschillende soorten dansstijlen. In het tweede jaar kwam er een stuk choreograferen bij en in het derde leerjaar was daar dan het lesgeven. Ik ben begonnen met leren “free-stylen” op de school dancebattle en geëindigd bij een totaal zelf geproduceerde dansproductie genaamd “Dare to be Different”. In de eigenwerk voorstelling “Identity” heb ik in 2015 en 2016 mijn eigen choreografieën op het toneel mogen zien staan en tijdens “De Kunstschooldagen” stond ik met mijn klas ons stuk voor zo een 1000 kinderen te dansen. Naast het dansen heb ik ook geleerd hoe ik zelf moet ondernemen en waar de geschiedenis van dans uit bestaat. Mijn interesse voor het menselijk lichaam werd nog meer getriggerd bij de lessen blessurepreventie waar kennis werd gemaakt met masseren en anatomie. Als laatste heb ik ook geleerd om backstage werk aan te kunnen, het is namelijk belangrijk dat je weet hoe alles rond om een show geregeld is. In de dansopleiding was het de bedoeling dat je met je klas een stageonderdeel voor een andere klas regelde. Over deze projecten had ik vaak de leiding als organisator, wat ik nog steeds erg leuk vind om te doen!

Digitaal Portfolio

Een beeld kan vaak meer zeggen dan duizend woorden, om deze reden heb ik mijn danstijd voor een deel samengebracht in een digitaal portfolio. Hier kunt u foto’s en video’s bekijken van een aantal optredens en choreografieën. Als examenopdracht voor mijn afstuderen heb ik ook een digitale opname moeten maken. In samenwerking met Ruben van Bodegom Media Productions ben ik aan het begin van mijn examenjaar aan de slag gegaan met de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? De uitkomst van deze examenopdracht kunt u ook terug vinden in mijn digitaal portfolio onder de naam “Digitale Opname 2015”. Voor meer beelden kunt u contact met mij opnemen.

Bekijk het digitaal portfolio hier!