Optisport Health Club | De Ronde Venen

“I don’t stop when I’m tired, I stop when I’m done”

Een gecombineerde bijbaan

Om een goede combinatie tussen dans en fysiotherapie te vinden ben ik sinds mei 2016 werkzaam bij Optisport Health Club De Ronde Venen. Hiervoor heb ik al andere bijbaantjes gehad zoals werken op een kwekerij en in een verzorgingstehuis. Het verschil tussen mijn vorige baantjes en deze bijbaan is dat mijn werkzaamheden nu erg vak gerelateerd zijn. Deze bijbaan biedt mij doorgroeimogelijkheden en kansen die mij dichterbij mijn toekomstige beroep als fysiotherapeut brengen.

Groepslesinstructrice

Op deze sportschool geef ik op dit moment gecertificeerd en wel op de vrijdag avond van 19:00-20:00 uur de groepsles ClubJoy Dance. Dit is een work-out bestaande uit twaalf verschillende dansnummers. Ieder nummer is gekoppeld aan een dansstijl zoals bijvoorbeeld: HipHop, Latin Beats of Show Dance en dit maakt het voor mij erg afwisselend en voor de deelnemers erg leerzaam. Voor meer informatie over deze groepsles kunt u kijken op de website van ClubJoy Dance.

Een andere groepsles waarvoor ik gecertificeerd ben bij House of Workouts is BRN®. Tijdens deze les werk je doormiddel van een XCO- BRN® set aan een fit lichaam. Op de opzwepende muziek maken we gebruik van zowel (dans)pasjes als statische oefeningen, voor iedereen wat! Deze les geef ik op woensdagavond van 19:00-20:00 uur, meer informatie is te vinden op de website van House of Workouts.

Als laatste verzorg ook op de zaterdag van 10:30-11:30 uur de Zumba les. Dit is een zelf gecreëerde les, welke gebaseerd is op Latijns-Amerikaanse dans (salsa, merengue, axe, samba en cumbia). Ook worden er wat fitnessoefeningen meegenomen op de verschillende ritmes, wat te vergelijken is met aerobics. De naam zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben, dus dit staat dan ook centraal in de les!

Receptie-en fitness medewerkster

Op dit moment worden mijn zaterdagen volop ingevuld met het werken als receptie- en fitnessmedewerkster voor deze sportschool, deze functies worden om de week afgewisseld. Ik houd mij vooral bezig met vormen van informatie geven per telefoon of mail, (sport)afspraken plannen/uitvoeren, lesgeven, betalingen afronden, wijzigingen doorgeven in het systeem en zorgen voor een hygiënische omgeving. U kunt van 8:30-14:30 uur bij mij terecht of verdere informatie inwinnen via de website van Optisport Health Club De Ronde Venen.